24/11/2012 | 14:14
Kategorier: General

Dansk Bartender Laug besøger Monin fabrikken.

Rejsen til Monin sammen med Dansk Bartender Laug og Innsale Danmark.

Skrevet af Helle Aslak (tidl. formand DBL).

Så kom tiden hvor Innsale Danmark skulle til Paris for at besøge Monin fabrikken, med på turen var Toke Christensen, Toke var den var den højst placeret bartender ved DM2012 som brugte Monin i sin cocktail.

”Tokes cocktail hed Kikki tea og indeholdt følgende; Havana Club 15 anos, Havana Club 3 anos, 2 cl. Honning Monin, Lime Juice, frisk basilikum, grøn the, æble juice, og basilikum blade som pynt.”

Helle Aslak (formand for DBL) og Rasmus Just (næstformand for DBL) var også inviteret med på turen. Da vi ankom til Kastrup lufthavnen blev vi glædeligt overrasket da vi mødte vores svenske kollegaer Martin Bergqvist (formand Sveriges Bartender Gille), Johannes Kinch (Svensk mester i flair 2012) mf. Det viste sig at vi i alt var 10 personer af sted. I lufthavnen Charles De Gaulle blev vi hentet af Eric Bouton (Area manager Europe Monin), Eric er et kendt ansigt i branchen da han i 14 år har arbejdet hos Monin og ofte besøger bartenderne til forskellige konkurrencer rundt om i verden.

Vi blev indlogeret på Hotel Ibis ved Bastille pladsen, derefter mødtes vi alle til frokost på en lækker fransk bistro vi fik anbefalet fra hotellet. Efter frokost brød flokken op, nogen gik på sightseeing og andre tog tilbage til hotellet for at tage en lur, flere af dem der var med på turen havde haft vagt natten forinden og kun lige sovet i den halvanden time det tager at flyve.

Da det blev tid til aftensmad mødtes vi alle igen, vi gik hen og spiste på en restaurant ved Bastille pladsen kaldet Leon, dagen special var blå muslinger hvilket størstedelen af selskabet benyttede sig af, efterfulgt af en ægte fransk dessert Cremé bruleé. Efter maden gik vi på Mojito Lab, en bar der er kendt for sine knap 70 forskellige mojitos, men da vi kom indenfor og bartenderen hørte om vores interesse i branchen, sendte han os videre til en klub kaldet Les Reservoir det viste sig at baracademi.fr i samarbejde med Bacardi afholdt flair konkurrence, vi nåede lige at komme før finalen gik i gang, og mødte her Ioo, Ioo er den franskemester i flair 2012 og en af finalisterne ved dette års VM, det gjorde det kun sjovere at se konkurrencen nu når man havde en at heppe på. Ioo leverede et flot show, dog med lidt flere drops end normalt for den ellers rolige franskmand, og endte med en 2plads i dagens konkurrence, 1 pladsen gik til ejeren af Mojito Lab. Efter konkurrencen gik flere af os tilbage til Mojito lab, og imellem tiden havde et band indlogeret sig i enden af det smalle lokale. Mojito Lab er i to etager og på en søndag er underetagen sjældent åben, vi fik dog lov til at komme ned og se baren i kælderen, hvor vi blandt andet så deres berømte mynte væg, en væg hvor der er plantet mynte fra hele verden, et interessant sted som bestemt er værd at besøge hvis man er i Paris. I deres magasin Mojito Mag fandt vi så hver især den mojito vi ønskede at smage.

Mandag morgen kl. 6.15 mødtes vi igen i lobbyen på hotellet, turen gik nu til Bourges en lille by ca. 100 kilometer fra Paris, vi tog toget derhen og ankom omkring kl. 9.00 ved fabrikken, i dagens anledning havde de hejst både det svenske og danske flag.

Dagen startede med en introduktion af Monin af bartenderen Stephané som arbejder hos Monin, efterfulgt af en rundvisning på fabrikken, Monin er Bouges’ stolthed og har eksisteret siden 1912, deres 100 års jubilæum er også blevet fejret i år blandet andet med udgivelsen af en bog hvori man kan finde cocktail opskrifter fra bartender verden over, heri også to danske bartender.

Anders Henze med sin cocktail Hoax cocktailen indeholder;

Rasmus Just med sin cocktail French kiss cocktailen indeholder;

Efter rundvisningen på fabrikken blev vi samlet i deres præsentations lokale, rundt om den store bar i lokalet, her brugte vi de næste timer på at blive undervist i brugen af Monin, både i kaffe, alholfrie cocktails, cocktails med alkohol og Thé, der blev også leget med udstyr som en røg maskine, samt en perlini (en beholder der tilsætter co2 i cocktailen). Vi fik lov at prøvesmage Monin’s nye lakrids flavor som kommer på markedet næste år. Alt i alt en spændende og lærerig dag.

Da klokken blev 16.00 gik turen tilbage til Paris, hvor vi igen var ude at spise i samlet flok, denne gang på en ægte fransk bistro. Efter maden var vi på endnu en inspirations tur i Paris’ gader, og turen førte os hen til Budda bar, efter vi blev screenet i døren og lige med nød og næppe blev godkendt til at komme ind, trådte vi ind i en helt anden verden, baren er uden vinduer og bygget op efter Budda bars principper, en værtinde fandt et bord til os og efterfølgende bestilte vi cocktails.

Da vi forlod Buddha bar var klokken allerede efter midnat, og halvdelen af selskabet tog tilbage til hotellet da mange skulle rejse hjem tidligt næste morgen, de hardcore i selskabet fortsatte til Harry’s bar i Paris, baren er en legendarisk bar og europas ældste bar det var Harry MacElhone der i 1911 opførte baren, Harry havde det med at opfinde en ny drink til særlige lejligheder og blandt de drinks der er blevet kreeret på baren er: White lady, Bloody Mary, Side Car, Harry pick me up og mange flere. Bartenderen der betjente selskabet var en rutineret en af slagsen og med sine 47 års erfaring som bartender kan man kun konkludere at det er en bartender der bestemt kan sit fag til fuldest.

Læs mere om monin her: Monin.com

Tidligt tirsdag morgen gik turen hjem til Danmark igen, turen var en kompakt tur med mange oplevelser og på vegne af den danske delegation vil jeg sige tak til Innsale Danmark og Monin for en dejlig tur.

Jeg kan kun sige at det er bestemt en præmie der er værd at finde til DM2013 såfremt Innsale stiller denne til rådighed igen.

Med venlig hilsen

Helle Aslak
Er du ikke allerede medlem, så bliv medlem allerede idag: Bliv bartender Medlem