Regelsæt – Mocktails
En deltager skal min bruge 3 cl af Lyres spirits(Frit valg af tilgængelige produkter i Danmark) Se hele udvalget hos den nordiske distributør af Lyres Spirts: https://sv.lyres.eu/ eller find dem hos din lokale Inco Cash & Carry. I mocktails kategorien skal der bruges minimum tre (3) cl. af Lyres spirits, der efterfølgende gerne må kombineres med andre produkter – først og fremmest fra produktlisten.
1. Generelt
Deltagerne har femten (15) minutters forberedelse til at lave pynt, presse juice, etc.
Deltagerne har syv (7) minutter til at færdiggøre fem (5) identiske mocktails i hver runde, og efter otte (8) minutter er det ”hands off”. Timerne og stopurene vil tælle ned fra syv (7) minutter og efterfølgende tælle op til et (1) minut.
Der tildeles minuspoint, hvis deltageren bruger mere end syv (7) minutter efterfølgende intervaller:
- Femten (15) minuspoint for 0-15 sekunder, der benyttes udover de syv (7) minutter.
- Tredive (30) minuspoint for 16-30 sekunder, der benyttes udover de syv (7) minutter.
- Femogfyrre (45) minuspoint for 31-45 sekunder, der benyttes udover de syv (7) minutter.
- Tres (60) minuspoint for 46-60 sekunder, der benyttes udover de syv (7) minutter.
Deltagerne skal lave fem (5) identiske mocktails i den indledende runde. I finalen skal der laves syv (7) identiske mocktails.
Alle cocktails skal være byggede, håndrørte, håndrystet, el-mikset, blendet, mikset ved sifon, og/eller ”rullet”.
Målebæger kan bruges og free-pouring er tilladt.
Deltagernes rækkefølge vil blive afgjort ved lodtrækning foretaget af bestyrelsen.
Deltagerne kan kun indsende én (1) opskrift pr. deltager.
Deltagerne skal selv medbringe alle ingredienser, pynt og barudstyr på scenen. På dagen udleveres glas, produkter/ingredienser omfattet af produktlisten fra DBL.
2. Opskrift
For alle mocktails gælder at:
- Opskrift og navn skal være originalt.
- Opskriften skal indeholde min. 3 cl Lyres Spirits
- Der må ikke benyttes anden non-destilled spirits eller Lyres, da Lyres spirit er hovedsponsor.
- En mocktail må ikke udelukkende bestå af hovedprodukt og hjemmelavet ingrediense.
3. Ingredienser
Deltagere må benytte en (1) hjemmelavet ingrediens, der ikke indeholder alkohol. Hvis en deltager medbringer en hjemmelavet ingrediens skal der laves nok til to (2) indledende runder og en finale. Hvis deltageren vælger at bruge en hjemmelavet ingrediens, skal opskriften på denne hjemmelavede ingrediens indsendes sammen med cocktailens opskrift. Produkter, der indgår i den hjemmelavede ingrediens, skal så vidt muligt komme fra produktlisten.
Deltagerne må medbringe produkter, der ikke forefindes på produktlisten, og samtidigt ikke er i direkte konkurrence med et hovedproduktet på produktlisten, samt er markedsført i rimeligt omfang i Danmark. Produktet skal medbringes af deltageren selv i uåbnet, original emballage, samt godkendes af DBLs bestyrelse på forhånd.
Produkter, der ikke er specificeret på produktlisten, skal deltageren selv medbringe til produktion af mindst tolv (6) eksemplarer af den pågældende mocktail.
Vi henviser venligst til produktlisten.
4. Pynt
Deltagerne har femten (15) minutters forberedelse til at lave pynt, presse juice, etc.
Kun spiselig pynt må anvendes, såsom: – Oliven, kirsebær, perleløg, citron, lime, appelsin, ananas, physalis, kiwi, diverse bær, grøntsager, krydderurter, slik, chokolade etc.
Skaller, blade, stilke, etc. der hører til den spiselige pynt må også anvendes.
Pynten må ikke have identitetsmærker. Standardsugerør, -rørepinde og -cocktailpinde må kun bruges. Disse skal medbringes af deltagen selv.
Deltagerne i finalen skal forberede syv (7) stk. pynt.
Deltageren skal selv medbringe ingredienser til produktion af mindst tolv (12) eksemplarer, der ikke er indbefattet produktlisten.
Hvis der er kontakt mellem pynt og cocktailens væske, defineres pynten som værende en ingrediens. For eksempel floating og røg defineres derfor som ingredienser i cocktailen.
5. Glas
Deltagere må frit bestemme hvilken type glas de ønsker at stille op med. Ved indsendelse af opskrift, skal det tydeligt fremgå hvilken type glas, størrelse og brand. Bartenderen har selv pligt til at sikre glassene til konkurrence. Som min. skal der medbringes 6 stk. af det benyttede glas.
6. Uniform
Deltageren skal bære arbejdsuniformen for den arbejdsplads, den pågældende deltager repræsenterer eller anden nydelig påklædning. Hvis ikke andet, så er mørke bukser og mørk T-shirt absolutte minimumskrav.
7. Øvrige Forpligtelser
Møder deltageren ikke til tiden, udgår vedkommende fra konkurrencen. Stand-in er ikke tilladt.
Såfremt at deltageren er stærkt beruset, eller til gene for sine omgivelser samt andre deltagere, vil deltageren udgå af konkurrencen. Vurdering og beslutning af dette vil blive afgjort udelukkende af DBLs bestyrelse. Dog vil den pågældende deltager få en mundtligt advarsel forinden.
Vinderen af konkurrencen forpligter sig til at deltage ved 2-3 arrangementer i årets løb i samarbejde med de sponsorerende firmaer og Dansk Bartender Laug.
Vinderopskriften må ikke ændres med tilsvarende produkter, sponsor har rettighed til at benytte vinderopskriften som det passer dem.
8. Kalkulation af point
Mocktailen udgør 100% af scoren. Der bliver ikke lagt vægt på teknik i denne disiplin.
Det overordnede ansvar for bedømmelsen ligger hos Dansk Bartender Laug.
Alle deltagere skal blive til konkurrencen er slut.
9. Dispensation
Skulle det ske af bestyrelsen giver dispensation skal dette ske over skriftlig tilkendelsegivelse. Ved skriftlig tilkendegivelse forstås: Brev & Email. Sociale medier betragtes ikke som lovlig kommunikations medie.