01/12/2023 | 9:00
Kategorier: General

En Æra Slutter, Men Håbet Består: Et Farvel og Tak fra Dansk Bartender Laugs Bestyrelse

Kære medlemmer og venner af Dansk Bartender Laug,

Det er med en tung hjertebanken og en dyb følelse af ærefrygt, at jeg, på vegne af bestyrelsen, skriver dette sidste indlæg. Over de sidste ti år har vores laug stået over for betydelige udfordringer – skiftende bestyrelser, korte formandsskaber, og senest, den uforudsigelige påvirkning af COVID-19, som lukkede hele vores branche ned.

Denne periode har været præget af et utroligt hårdt slid for lauget, og ikke mindst for bestyrelsen. På et tidspunkt blev vi reduceret til kun 1-2 personer, som stod tilbage og drev dette skib igennem urolige vande. At drive en forening, som primært er baseret på frivillige kræfter, er en udfordring i sig selv. Selv med en brændende passion er det en vanskelig opgave.

Under pandemien blev dette endnu sværere. De tilbageværende medlemmer af bestyrelsen kæmpede med blod, sved og tårer for at holde lauget i gang. Vi iværksatte flere initiativer, men desværre fik disse ikke den nødvendige støtte. Vi må også erkende, at vores branche til tider har favoriseret hul kritik frem for konstruktiv vidensdeling.

Ved de sidste to generalforsamlinger har vi oplevet en nedslående mangel på fremmøde. Når sådanne situationer gentager sig, må man tage det svære valg og erkende, at der i øjeblikket ikke synes at være behov for vores laug.

Det er derfor, med et tungt hjerte, at vi, bestyrelsen, træffer beslutningen om at trække os tilbage. Det har været nogle lange og udfordrende år, fyldt med både op- og nedture.

Vi har besluttet at lægge lauget i bero. Vores hjemmeside vil forblive aktiv, i håb om, at der på et tidspunkt vil fremkomme ildsjæle med nye kræfter og entusiasme, klar til at genopbygge lauget til den storhed, det fortjener.

Ønsker nogle iildsjæle at tage stafetten, er alt, hvad de behøver, at sende en mail og demonstrere, at de er i stand til at danne en bestyrelse med engagerede medlemmer. Denne bestyrelse skal også kunne dokumentere, at de har tilstrækkelig opbakning fra bartendere i form af 20 underskrifter fra dem, der ønsker at blive medlemmer. Efter modtagelsen af de nødvendige underskrifter kan en overdragelse af ansvaret finde sted. Vi ser frem til at byde nye ildsjæle velkommen og håber, at de vil bringe ny energi og entusiasme til at genopbygge lauget til den storhed, det fortjener

 

På vegne af bestyrelsen, og som formand, vil jeg gerne udtrykke vores dybfølte taknemmelighed over for alle, der har støttet lauget gennem årene. Det har været en ære at tjene dette laug og dets medlemmer.

Med venlig hilsen,

Zander Lauritzen Hansen Formand, Dansk Bartender Laug