Regelsæt – Flair

Grundlæggende

Alle deltagere deltager i en indledende runde. De tre (3) bedst placerede, går videre til finalen.

  1. Alle deltagerne skal møde til den aftalte tid på dagen for konkurrencen. Såfremt man er forsinket etc, skal man give besked til Lauget hurtigst muligt.
  2. Alle deltagere skal bære den udleveret DBL Uniform (T-shirt) under showet. Såfremt der ikke udleveres en official uniform fra laugets side ved konkurrencen, skal deltagerne bære præsentabelt tøj. INGEN bukser med huller i!!!
  3. Mesterskaberne i Danmark er støttet op omkring laugets sponsorer, hvorved det er utroligt vigtig at følge reglerne omkring sponsorprodukter og hovedprodukter. sponsorer betaler til laugets, samt stiller deres produkter til rådighed GRATIS på dagen. Man skal følge god skik overfor sponsorer og overholde reglerne.
  4. Alle deltagere skal blive til konkurrencens slutning. Udeblivelse fra præmieceremonien kan betyde diskvalifikation, samt udelukkelse ved kommende arrangementer i Laugets regi.
  5. Alle deltager skal udvise respekt fra hinanden, samt vise en positiv indstilling under konkurrencen.
  6. Flasker der anvendes til Working-flair skal minimum indeholde 20cl. Flasker der anvendes til Exhibition-flair skal minimum indeholde 3cl.

 

Runde regler

A. Klargøring

  1. Alle deltagere gives ti (10) minutter til klargøring af bar til den indøvede rutine.
  2. Tiden startes umiddelbart efter den foregående deltager overdraget baren.
  3. Straf: Deltagere bliver straffet et halvt (0,5) point for hvert sekund der gås over tid i klargøringen.
  4. Navnet på cocktailen, skal være relevant for den cocktail, der fremvises, for at opnå de maksimale point på navn forening.
  5. Flasker der anvendes til Working-flair skal minimum indeholde 20cl. Flasker der anvendes til Exhibition-flair skal minimum indeholde 3cl.

B. Rutine

  1. Deltageren bliver givet fem (5) minutter til rutinen.
  2. Deltagerne skal producere tre (3) identiske cocktails inden de 5 minutter ender, desuden skal der produceres 1 cocktail, der er fastsat af DBL. (info om dette, vil komme sammen med information om den udtrukne base. Dette er et nyt tiltag, der skal øge eksponeringen af sponsorer i flair kategorien)
  3. Tidtageren vil underrette, når tiden nærmer sig et (1) minut og derefter to (2), tre (3) og fire (4), og til sidst tælles der ned fra 10 sekunder.
  4. Der skal bruges min. 3 cl af den trukne base.
  5. Deltageren skal rydde og rengøre station inden for fire (5) minutter efter hans/hendes rutine. Deltageren vil modtage hjælp fra en Bar-back.

B.1 Finale rutine

  1. Deltageren bliver givet syv (7) minutter til rutinen.
  2. Deltagerne skal producere tre (3) identiske cocktails inden de (7) minutter ender, desuden skal der produceres (1) cocktail, der er fastsat af DBL. (info om dette, vil komme sammen med information om den udtrukne base. Dette er et nyt tiltag, der skal øge eksponeringen af sponsorer i flair kategorien)
  3. Tidtageren vil underrette, når tiden nærmer sig et (1) minut og derefter to (2), tre (3), fire (4), fem (5), seks (6) og til sidst tælles der ned fra 10 sekunder.
  4. Der skal bruges min. 3 cl af den trukne base i hver cocktail (min 9 cl i alt), fordelt på de 3 cocktails.
  5. Deltageren skal rydde og rengøre station inden for fire (5) minutter efter hans/hendes rutine. Deltageren vil modtage hjælp fra en Bar-back

C. Sanktioner

Minuspoint gives for følgende:

  1. Drop: to (-2) point. Hvis en genstand tabes. Alt tæller – ikke kun flasker.
  2. Spill: et (-1) point. Alt over en dråbe.
  3. Time: tre (-3) point. Hvis deltageren går over tid, bliver der tildelt et halvt (-0,5) point for hvert sekund overtid i straf point. Overstiger rutinen seks (-6) minutter, bliver deltageren trukket yderligere hundrede (-100) point.
  4. Break: tredive (-30) point. Hvis en genstand går itu under rutinen.
  5. Empty bottle: -25 point. Hvis der flaires med tomme flasker. (-25 point pr. flaske).
  6. Manglende sponsorprodukt på baren ved endt rutine -25. Hvis man ikke har en flaske på toppen af baren af ens benyttet base spiritus ved endt rutine (-25 point)
  7. Manglende Pre-set cocktail ved endt Rutine -15, Hvis den fastsatte cocktail af DBL ikke er lavet ved endt rutine (-15 point)

D. Diverse

  1. Alt udstyr og flasker skal opbevares i kasser i forberedelses området før og efter præsentation af rutinen.
  2. Deltagerne er forpligtet til at medbringe sine egne foretrukne tomme flasker.
  3. Det trukkede produkt skal præsenteres med mindst en (1) flaske ved endt rutine på topbaren – flasken skal fremstå med original etiket. Flasker med gammel etiket eller snavset etiket må ikke anvendes.
  4. Deltagerne kan bruge andre flasker end den de har trukket, så længe den er lavet af glas og ikke repræsenterer et specifikt brand. Det er tilladt at skrabe konkurrerende etiketter af. Dog skal det trukkede produkt altid præsenteres i originale flasker.
  5. Deltagerne skal sørge for egne pourers. Alle pourers er tilladt.
  6. Alle flasker og garnishes skal forberedes mindst en halv time før arrangementet påbegyndes.
  7. Deltagerne skal selv levere musikken over e-mail senest fredag d. 2. marts
  8. Ændringer ift. den indsendte opskrift er ikke tilladt.
  9. Enhver metode kan anvendes til fremstilling af cocktails.
  10. Smagen og udseendet af den cocktail, er vigtig og vil være af betydning til den
    samlede score.

E. Opskrift

  1. Ikke mere end syv (7) ingredienser, må anvendes. Dette inkluderer dråber eller faste ingredienser, som frugt eller krydderier.
  2. Der skal minimum bruges to (2) og maksimalt fem (5) forskellige alkoholiske ingredienser.
  3. Opskrifter skal i indeholde mindst 3 cl af den udtrukne base.
  4. Det samlede indhold af cocktailen må ikke være mindre end 7cl.
  5. . Hjemmelavede, pre-made ingredienser er tilladt.
  6. Bedømmelsen af selve cocktailen udgør 20% af den samlede score for deltagerens rutine.

F. Ingrediens

Deltagere må benytte en (1) hjemmelavet ingrediens, der ikke indeholder alkohol. Hvis en deltager medbringer en hjemmelavet ingrediens skal der laves nok til to (2) indledende runder og en finale. Hvis deltageren vælger at bruge en hjemmelavet ingrediens, skal opskriften på denne hjemmelavede ingrediens indsendes sammen med cocktailens opskrift. Produkter, der indgår i den hjemmelavede ingrediens, skal så vidt muligt komme fra produktlisten.

Deltagerne må medbringe produkter, der ikke forefindes på produktlisten, og samtidigt ikke er i direkte konkurrence med et produkt på produktlisten, samt er markedsført i rimeligt omfang i Danmark. Produktet skal medbringes af deltageren selv i uåbnet, original emballage, samt godkendes af DBLs bestyrelse på forhånd.

Produkter, der ikke er specificeret på produktlisten, skal deltageren selv medbringe til produktion af mindst tolv (6) eksemplarer af den pågældende cocktail.

Vi henviser venligst til produktlisten.

G. Pynt

  1. Al pynt skal forberedes før rutinens star. Den må ikke medbringes hjemmefra.
  2. Glas skal fremstå uberørte, når rutinen startes. Først når tiden starter, må glas berøres.

H. Det Endelige Resultat

  1. Alle deltagere vil modtage deres point efter konkurrencen. I tilfælde af, at der er pointlighed, vil point fra indledende runder gøre forskellen.
  2. Det er dommernes ansvar at håndhæve reglerne, og sørge for at de bliver fulgt.
  3. Det overordnede ansvar for bedømmelsen ligger hos Dansk Bartender Laug.