20/05/2012 | 11:08
Kategorier: DM

DM i Klassisk cocktail & flair 2012

Fidels København Søndag den 20 Maj 2012

Vi har taget hul på DM i klassisk cocktail og flair på Fidels i København. De første tre deltagere er gået på scenen.

“Lila’s kiss”, “Art of Rubus”, “Tennesse Bliss” – Dagens tre første cocktails bliver serveret af Kasper Dam, Linda Olsen og Jakob Hannested. Dog går to ud af tre  over tid og modtager derfor straf point.

Nervøsitet bag kulissen

Fire bartendere står klar bag kulisserne. Om få minutter går de ind til 3. heat.

”Man er jo spændt. Man er klar”, siger Lasse Rishøj. Han har stillet sin forberedelsesbakke fra sig, hopper et par gange rundt om sig selv og vrider håndleddene.

Lasse stiller op med sin drink Nordic, der blandt andet indeholder havtorn.

”Jeg maskerer ikke råvarerne. Det skal smage af de bedste råvarer i norden”, siger han.

Om få minutter træder han ind bag. Han rækker en hånd frem for sig. Han ryster.

Shake it

Hver bartender har 15 minutter til at forberede sig, inden de træder ud foran publikum. Derfra må der maksimalt bruges seks minutter på at forberede de fem cocktails, der bliver serveret for dommerne. Går de over tiden, tildeles der strafpoint.

Omkring tre minutter inde i 3. heat har Lasse fyldt sine shakere. De løftes efter tur op til hans ene øre og slås frem og tilbage i luften. Hårdt.

Han smiler stort imens – snurskægget når helt op til kindbenene.

Et halvt minut senere lægges straineren over den første shaker, og mens Lasse skænker sin første cocktail, præsenteres han af dagens conferencier, Bill Holmberg.

Lasse rækker en arm i vejret som hilsen, til det bifald han får.

Rå rabarber

Så snart alle cocktails er færdige, bæres de ud i baglokalerne, hvor dommerne sidder klar.

De fire dommere, der blandt andet smager på Lasse’s cocktail, har lige nu tre glas foran sig.

”Jeg har helt sikkert smagt noget, jeg selv ville bestille. Helt sikkert”, siger franske Brice Groyer.

Han har arbejdet i branchen i 16 år og hæfter sig i særdeleshed ved, om de konkurrerende bartendere formår at ramme en balance mellem sødme og bitterhed i deres kreationer.

Brice fremhæver især en cocktail, der har et nordisk islæt – dog ikke Lasses. Denne er pyntet med rå rabarber.

Vent!

De fire bartendere i 3. heat bliver stillet op foran presse-væggen, så snart de har frigivet sine drinks. Nu skal der tages billeder.

Hver bartender har udstyret sig selv med en spiritus fra deres opskrift, der skal poseres med.

Bagefter får Lasse et kram af en veninde.

”Det gik fint”, siger han.

”Men jeg gik lige ti sekunder over tid, så jeg fik ikke smagt på den”.

Lasse lader dog ikke til at være synderligt bekymret af den grund.

”Det er ok. Det hele er målt op, og jeg stoler på det”.

Nu er der blot tilbage at vente: Hvem går videre til semifinalen?*

Er du ikke allerede medlem, så bliv medlem allerede idag: Bliv Medlem