27/06/2016 | 9:27
Kategorier: General

Det nordiske køkken indtager Mattoni Grand Drink

D. 17. – 21. juni repræsenterede Maté Csatlos fra cocktailbaren FUGU Danmark ved det årlige Mattoni Grand Drink konkurrence i Prag., der også er det årlige verdensmesterskab i ikke-alkoholiske cocktails. Prisen, der var udlovet til vinderen var at blive broadcastet til hele Tjekkiet på nationalt tv i forbindelse med en større rock koncert midt på Prags største plads og en kontant pengepræmie på 10.000 $.

I og med at Maté kom på en samlet tredje plads til dette års nationale mesterskaber, så kvalificerede han sig til at repræsentere Danmark, hvilket han gjorde med cocktailen NOMA, der var stærkt inspireret af det nordiske køkken, og dets tankegang om brugen af lokale råvarer i sæson og ikke mindst at se verden omkring dig som et stort sundt spisekammer. Hans cocktail bestod af frisk sukkerærte juice, frisk, grøn vindruejuice, Monin Honning sirup, Birkesirup og ikke mindst Mattoni Mineralvand.

Maté leverede en fantastisk og en i særdeleshed sundshedsinspirende præsentation om omhandlende koncepterne i det nordiske køkken, sundshedstrenden i Danmark, den danske natur og hvordan skoven og naturen er et stort sundt spisekammer, der med det samme fængede juryen. Dog gik Maté ca. 30 sekunder over tid, hvilket vil vise sig at koste ham dyrt i kampen om finalepladserne.

Det endte at koste Maté 20 ud af 500 mulige point at gå over tid, men det under 17 point skilte de 5 finalister, så måtte Maté desværre nøjes med en ottende plads ud af de 23 deltagere. Havde Maté ikke gået over tid, så ville han havde kvalificeret sig i finalen, hvilket var super ærgerligt, men samtidigt også bekræftede, at Maté leverede en fabelagtig præsetation han i særdeleshed kan være meget stolt over.

Da konkurrencen desværre var ovre for Matés vedkommende kunne han og resten af den danske delegation læne sig tilbage og nyde resten af det fantastiske ophold i Prag, der var arrangeret af Mattoni Mineralvand og Det Tjekkiske Bartender Laug, der stod på sightseeing i det kulturelle rammer af Prag og ikke mindst uforglemmelig VIP forplejning under konkurrencens finale, der løb af stablen i pauserne af rockkoncerten midt på Prags største plads.

Danmark glæder sig til at deltage i konkurrencen næste år.
Du kan se billederne fra dette års konkurrence på vores facebook side her.

Er du ikke allerede bartender medlem, så bliv medlem allerede idag: Bliv bartender Medlem

DSC01802

DSC01794

DSC01786

DSC01770

DSC01752

DSC01892

DSC01830