10/12/2012 | 21:49
Kategorier: General

DBL’s julecocktailkonkurrence 2012

Dansk Bartender Laug’s Julecocktailkonkurrence 2012

Søndag d. 9 december 2012, afholdt Dansk Bartender Laug årets julecocktailkonkurrence på den nyåbnede cocktailbar Lidkoeb i københavn.

Konkurrencen var en åben konkurrence så det var frit for alle de danske bartender at deltage, og give deres bud på årets julecocktail, den eneste regel for konkurrencen var at deltagerne skulle bruge min. 1 produkt fra produktlisten hos en af DBL’s samarbejdspartner, når det blot var opfyldt var der ellers helt frie tøjler til at fortolke sin julecocktail.

Til at bedømme de mange cocktails og finde de helt rigtige vindere var; Kasper Riewe (Ruby), Kirsten Holm (Kbar), Kasper Glensted (Kong Hans) og Lenette Kiærulff (Nimb).

Alle har de mange års erfaring i branchen, og som konkurrencedeltager både nationalt og internationalt.

Med 17 af byens bedste bartender som deltager og et yderst kompetent dommerpanel kunne konkurrencen gå i gang, og da klokken blev 16.00, gik de første deltager på.

Konkurrencen forløb således at der var 2 deltager på af gangen, og hver skulle de lave 4 cocktails på 7 minutter, efter alle havde været igennem, lå flere af deltagerne lige i placering, derfor endte konkurrencen med en omkamp af 1-5 pladsen.

Til at dyste om 1 og 2 pladsen var det Nick Kobbernagel Hovind fra Ruby’s cocktailbar, og Martin Rye-Pedersen fra Fugu.

Til at dyste om 3 pladsen blev det Kasper Birch fra Cheap / Kong Hans, René Jensen fra Zoobar og Hack Kampman fra Lidkoeb.

Efterfølgende blev pladserne fordelt således:

  1. plads Nick Kobbernagel Hovind
  2. plads Martin Rye-Pedersen
  3. plads Kasper Birch
  4. plads Hack Kampmann og René Jensen delte 4. pladsen.

–          Kreativ Prisen gik til Martin Rye-Pedersen

–          Garnish Prisen gik til Kasper Birch

Opskrifterne:

 Nick Kobbernagel Hovind (Ruby)

Ingredienser; Lazaroni Amaretto, Heering Cherry Brandy, Byrrh, Batavia Arrack, 1 coated coupette med Xocolatl Bitters (Bittermens), Zest af en kelemtin.                      Garnish: Amarena Kirsebær

Martin Rye-Pedersen (Fugu)

Ingredienser: Beefeater gin, Averna, hjemmelavet sirup af; kanel, nelliker, æteriske oliver fra appelsin, toppet med skum af; julebryg, gomme, lemon, og æggehvider.

Kasper Birch (Cheap/Kong Hans)

Ingredienser: Viking blod (mjød), Vesterhavs mjød, Lazaroni Amaretto, Cherry Heering, kirserbær juice, citron juice, honningvand.                      Garnish; Stjerne Anis, korn af sort peber.

Hack Kampmann (Lidkoeb)

Ingredienser: Rittenhouse Rye Whiskey, Joseph Crotron Apricot Liqueur, sucker sirup, æg, Peychaud Bitter.                      Garnish; Revet kanel og muskatnød

René Jensen (Zoobar)

Ingredienser: Jack Daniels, kardemomme sirup,  likør 43, citron juice, æggehvide, lakridspulver, julebryg.                            Garnish; Citron skal.

Stort tillykke til alle vinderne, og tak for en dejlig dag til alle der deltog både i konkurrencen, men også jer der kom og heppede.
Tak til Lidkoeb for at lægge lokale til dagens konkurrence, og tak til Morten og Esben for god service og den ekstra hjælp idag.

Tak til vores dommer; Lenette Kiærulff, Kasper Riewe, Kirsten Holm og Kasper Glensted.

og til sidst en tak til vores samarbejdspartner som Sponsorerede dages præmier:

Inco: et gavekort på 1.000,- til frit valg hos Inco Kbh

Sprit & Co: en kurv med en shaker, en luxardo bog, 1 fl. Luxardo Angioletto, 1 fl. Luxardo charry sangue morlacco, 1fl. Luxardo Lemoncello,1 fl. luxardo maraschino,1 fl. luxardo Williams og 1 fl. luxardo amaretto.

Edrington Denmark: 1 Piper Heidsieck champagne køler, en shaker, 1 fl. Piper Heidsieck brut (Jean Paul Gaultier edition), 1 fl. Remy Martin VSOP og 1 fl. Brugal 1888.

Hans Just: en 3L flaske Campari og en 3l flaske Aperol

Belvedere Scandinavia: 1 Sobieski taske, 1 fl. Bulldog, 1 fl. Canadian Tippers wisky, 1 fl. Mulata 5 års, 1 fl. Sobieski vodka og 1 fl. Marie Brizard (triple sec)

Helle Aslak

Formand Dansk Bartender Laug.

Er du ikke allerede medlem, så bliv medlem allerede idag: Bliv bartender Medlem