23/02/2016 | 20:29
Kategorier: General

Dansk mester i Calvados-cocktail fundet

SONY DSC

Selvom at det er sjældent, at Calvados, æblebrandy fra Normandiet i Frankrig, bliver langet over de danske bardiske, så er det alligevel en type spiritus, der får mere og mere opmærksomhed. Især torsdag d. 11. februar fik denne specielle type særlig opmærksomhed, da vi inviterede til vores årlige Calvados konkurrence, hvor de to bedste bartendere til repræsentere Danmark til den internationale konkurrence, der bliver afholdt i Caen i Normandiet til marts.

SONY DSC
Denne aften stimlede venner, aarhusianske bartendere og et par københavnere sammen på G/T-baren Downstairs Clemens i hjertet af Aarhus, for at  dyste om hvem der meste denne spiritus bedst og samtidigt underholde de tre dommer mest muligt med gode historier og historiske fakta om Wilhelm Erobreren, da dette var en vigtig del af bedømmelsen.

SONY DSC

Det blev prøvet ideer af med ingefær og rød peber, hjemmelavet champagne sirupper og nye twist på klassiske brandy baserede cocktails, hvor det høje niveau bestemt udfordrede de tre dommere: Hasse Bank Johansen, ejer af cocktailbaren ‘Skt. Pauls Apotek’ og tidligere deltager ved store internationale cocktailkonkurrencer, Chris Buus Lombardi, ejer af cocktailbaren ‘Barstart’, og Joachim Olof Andgren, restauratør på ‘Barstart’.

SONY DSC

Da aftenen var omme kom dommerne frem til en beslutning og de to vindere blev fundet. På første pladsen om Christopher Lee Dahm, der er bartender på MASH Bredgade og på anden pladsen kom Kristoffer Geer, der startede sin ansættelse som bartender på Downstairs Clemens med netop denne konkurrence. For Kristoffers vedkommende var dette hans første cocktailkonkurrence, og han er lettet over at det gik godt, mens hans allerede er mere end klar til at tage udfordringen op med den internationale konkurrence til marts – han er spændt på at møde deltagerne fra de 15 andre lande, og ikke mindst på at smage deres cocktails.

SONY DSC

Christopher kreerede cocktailen ‘After the fire’, der bestod af 3.5 cl calvados, 1.5 cl citron juice, 1.5 cl granatæble likør, 2 cl hjemmelavet champagnesirup og 3 absinth sprays. Kristoffer fandt på cocktailen ‘The Bastard’s Woman’, der indeholdte 3 cl calvados, 2 cl Ferdinand’s Kvædelikør, 1.5 cl Benedictine, 1.5 cl stikkelsbær juice og 1 cl hjemmelavet kanelsirup.

SONY DSC

Dansk Bartender Laug siger tusind tak for deltagelsen til alle deltagere, tusind tak til Downstairs Clemens for at ligge lokaler til, tak til de gode dommere og ikke mindst tak til vores samarbejdspartner Hans Just for at stille de to æble brandyer Père Magloire XO og Boulard Grand Solarge til rådighed.

Er du ikke allerede bartender medlem, så bliv medlem allerede idag: Bliv bartender Medlem