19/01/2022 | 8:52
Kategorier: DM, General

Danmarksmesterskab i Klassisk Cocktail og Mocktail 2022 til Foodexpo

Efter snart 2 års ventetid er vi utrolig glade og stolte over at kunne annoncere at vi igen forsvarligt kan afholde Danmarksmesterskaberne. Ligesom verdenen har måtte tilpasse sig Covid19 har også vi måtte tilpasse os.  I år vil Danmarksmesterskabet i klassisk cocktail og mocktail blive afholdt på Nordens største fødevaremesse Foodexpo. Foodexpo som traditionelt bliver afholdt hvert andet år i Herning Messecenter, samler hele branchen under et tag. Messen vil over 3 dage have 11 haller fyldt med bar, restaurations- og fødevare trends, nyheder og konkurrence.

Grundet aflysning af Danmarksmesterskaberne 2020, vil alle bartendere der havde tilmeldt sig, få muligheden for fortsat at deltage. De bartendere der har været tilmeldt vil blive kontaktet med mere info. 

Bartendere der ønsker at deltage, som ikke allerede var tilmeldt, skal tilmelde sig Danmarksmesterskaberne senest d. 10 Februar 2022 (Tilmeld dig her) hvorefter op til 24 udvalgte bartendere fra hele landet vil blive tildelt et produkt eller base.

Grundet den globale covid-19 situation forventes der ikke at der bliver afholdt VM i IBA 2022. Vinderen af DM 2022 kvalificerer sig dermed ikke til til VM 2022 ej heller VM 2023, da vinderen af DM 2023 vil skulle repræsentere Danmark der. Grundet dette vil præmien i stedet være en kontant pengepræmie. 

DM i Klassisk Cocktail og Mocktail

I samarbejde med Foodexpo afholder Dansk Bartender Laug Danmarks mesterskaberne for bartendere i disciplinerne; Klassisk Cocktail og Mocktail.
Siden 1960 har nogle af Danmarks dygtigste bartender hvert år dystet om, hvem der kunne lave den bedste cocktail til DM i Klassisk Cocktail.  Udover den traditionelle cocktail konkurrence vil der ligeledes blive afholdt Danmarksmesterskab i non-alcoholic drinks(mocktails). 

DM I Mocktail

Søndag d. 27 marts går 10 dygtige danske bartendere på scenen, når der afholdes Danmarksmesterskaberne i mocktails. Deltagerne er udvalgt på forhånd af Dansk Bartender Laug, ud fra deres bud på en mocktail lavet med udgangspunkt i en opskrift lavet ud fra den base de har valgt. På scenen vil der være fire deltagere ad gangen, og deltagernes mocktail vil løbende blive serveret for et panel af smagsdommere bag scenen. Hvert heat vil være 7 minutter, og der vil være 6 heats i alt. Konkurrencen starter kl. 10.00 og slutter af med vinderkåring og præmieoverrækkelse kl. 15.30. 

Kom og se alle de dygtige og kreative bartendere i aktion i Hal K på Foodexpo. Det er gratis at overvære konkurrencerne, som afholdes af Dansk Bartender Laug.

 

Tidsplan

 

Til dette års Danmarks Mesterskab vil der være følgende præmier:

Fristen for tilmelding er d. 10 februar 2022. Efterfølgende vil produkt og base blive tildelt mellem d. 12-14 februar 2022. Endelig opskrift skal indsendes senest d. 12 marts 2022

 

 

DM I Klassisk Cocktail

Mandag d. 28 marts går 20 dygtige, danske bartendere på scenen, når der afholdes DM i Klassisk Cocktail. Deltagerne er udvalgt på forhånd af Dansk Bartender Laug, ud fra deres bud på en cocktail lavet med udgangspunkt i en prædefineret spiritusbase. På scenen vil der være fire deltagere  og deltagernes cocktails vil løbende blive serveret for et panel af smagsdommere bag scenen. Hvert heat vil være 7 minutter, og der vil være 6 heats i alt. Konkurrencen starter kl. 10.00 og slutter af med vinderkåring og præmieoverrækkelse kl. 15.30. 

Kom og se alle de dygtige og kreative bartendere i aktion i Hal K på Foodexpo. Det er gratis at overvære konkurrencerne, som afholdes af Dansk Bartender Laug.

Tidsplan

 

 

Til dette års Danmarks Mesterskab vil der være følgende præmier:

Fristen for tilmelding er d. 10 februar 2022. Efterfølgende vil produkt og base blive tildelt mellem d. 12-14 februar 2022. Endelig opskrift skal indsendes senest d. 14 marts 2022

Ønsker du at stille op? Tilmeld dig her

 

OBS: Grundet ressource mangel og Covid-19 forsøger lauget på et senere tidspunkt i 2022 at afvikle Danmarks mesterskaber i Flair.