03/09/2016 | 14:58
Kategorier: General

Danmark som nr. 1 og 2 til IWCC med Red Bull og Monin i cocktailen

The International Wörthersee Cocktail Congress (IWCC), der hos de fleste europæiske bartendere bliver
opfattet som det uofficielle europæiske mesterskab i cocktail, fandt i år sted for 21. gang. Som vanligt
fandt konkurrencen sted i Østrig, nærmere bestemt tæt på vandkanten til Wörthersee søen og dens
smukke omgivelser i perioden 29.-31. august. Her har danske bartendere konkurreret mod andre
europæiske bartendere siden 2012, hvor de har gjort sig meget bemærkede. I 2012 tog DBL sølv og bronze
medaljerne med hjem, 2013 blev det til både guld og sølv.
 
Desværre gik dobbelt medaljerne lidt i stå
derefter og der blev i 2014 hevet sølv med hjem og bronze i 2015.
 
Sagt på en kort måde, så er vi kendt
for at tage medaljer med hjem når det danske team deltager i IWCC og det er blevet gjort fire år i træk. Dette lagde lidt pres på dette års danske delegation, der bestod af; Ulrich Steffensen, Mikkel Nygaard, andenpladsen fra dette års DM, Kim Hass og Jesper Nielsen.
 
For Mikkel Nygaard var det første gang han skulle deltage i IWCC, en præmie han havde vundet til dette
års DM ved at blive nummer 2. Han havde til den Østrigske konkurrence trukket sponsorgrupperne Topspirit
og Redbull, hvilket betød at det var ingredienser der skulle indgå i cocktailen. Gennem en længere træningsperiode kom han frem til følgende opskrift:
 
3 cl Jose Cuervo 1800 Anejo
1 cl Remy Martin VSOP
2 cl Rose vin
1 cl Red Bull
1 cl agave sirup
2 cl frisk limejuice
1 dash bitter
1 barske kardemomme
1 barske nelikker
1 barske hypenmarmelade
1 stik Rosenmarin
 
Cocktailen der blev kaldt The Bulb blev lavet i en tekande og blev skænket i kugleformede glas, hvor de blev lyst op af en hjemmelavet piedestal med en indbygget lyskilde.
Umiddelbart lyder det som mange ingredienser i en cocktail og det vidste Mikkel også godt, men som han selv sagde; “jeg ved godt der er mange ingredienser, men den har alligevel en ret god balance”.
Noget som dommerne også var ret enige i og han blev derfor sendt videre til finalen.
 
Med ham i finalen var fire andre deltagere, herunder Ulrich Steffensen, der kæmpede en brag kamp for at forsvare sin tredjeplads fra IWCC 2015. Ulrich vidste at der skulle lægges kræfter i at vinde bonus points hos dommerne og fik på scenen fortalt dem at han var villig til at lade dem klippe sit hår af, hvis
han vandt dette års IWCC, men hvordan det gik, vender vi tilbage til senere.
 
På samme måde som Mikkel havde Ulrich fået tildelt to sponsorgrupper; Redbull og Bacardi. Hertil havde han bygget sit tema op omkring østrigeren Felix Baugarder og serverede sin cocktail i et coupé glas, der hang i en Redbull faldskærm. Selve cocktailen bestod af:
 
2 cl frisk lime juice
2 cl monin rørsukker sirup
2 dash hjemmelavet ananas og kanel bitter
4,5 cl Red Bull Cola
4,5 cl ananas infuseret Bacardi 8
 
Mens de indledende runder fandt sted på Mario Hofferers nye hovedkvarter blev finalen afholdt på Veldens casino. I følge planen var det meningen at alle skulle have tre retter dobbelt stjernet Michelin mad, men det blev der ikke meget af til dette års finalister.
Kampen om at blive den bedste europæer var for længst gået i gang og deltagerne koncentrerede sig om at udøve deres bedste. Mens Ulrich i sit heat forsatte med at charmere sig ind på et nyt hold dommere, gik det desværre lidt værre for Mikkel
der glemte at bruge sin lime juice i finalerunden. Der var dog ikke meget der kunne gøres ved det, og dommerne gik i gang med at tælle points sammen. Der var sommerfugle i maverne på hele den danske trup, der spændte ventede på resultaterne. De vidste at der var 40% chance for at vinde en medalje og
måske endda to. De begyndte med at annoncere at tredjepladsen i går gik til Polen. Efter en længere snak på tysk og takketaler blev anden pladsen annonceret til at gå til Mikkel Nygaard på trods af den manglende lime. En fantastisk flot placering for et af de nye danske talenter. Men dette betød samtidigt også at der nu kun var 33% chance for at der var en dansker der løb sejren og titlen som årets europæiske mester. Ulrich gik uroligt rundt på gulvet, mens værten endnu en gang trak tiden og sagde alt for meget på tysk, som ingen af de danske deltagere kunne forstå. Minutter føltes som år indtil de langt om længe afslørede kom frem til hvem der blev årets vinder. Da de råbte navnet op, blev der samtidigt forklaret at de havde haft brug for at trække tiden lidt, så de havde mulighed for at finde en saks, som de skulle bruge til at klippe Ulrich Steffensens hår. Med sin nye frisure kan han det næste års
tid kalde sig europæisk mester og vinder af IWCC, indtil han skal tilbage til Østrig igen for at forsvare titlen. Sammen med et flot trofæ og en gratis klipning vandt Ulrich også en rejse til
verdensmesterskabet i 2018. Oprindeligt skulle det have været 2017, men da det verdensmesterskab foregår på dansk jord, blev turen udskudt så Ulrich kan komme er mere eksotisk sted hen.
Er du ikke allerede bartender medlem, så bliv medlem allerede idag: Bliv bartender Medlem
14207664_327613114241464_6503207754269731701_o 14206155_327613624241413_917705164407670632_o 14196116_327622727573836_4951931605133694714_o 14196029_327613090908133_984989593468713872_o 14192769_10154269618065380_2131481597911145086_n 14188578_327613334241442_2729827708642770916_o 14188520_327622327573876_1549771598276057861_o 14115470_327622737573835_3917476439178417703_o 14115004_327613384241437_6061760499112300111_o 14124448_327613097574799_7584520825709448374_o